Шетоње је недавно угостило спортске екипе из 12 села подно обронака Хомољских планина које су се такмичиле у оквиру манифестације Сеоске игре Спортског савеза Србије.  Такмичење је организовано у десет спортских дисциплина.  Почело  је у навлачењу конопца у чему су учествовале и даме, а било је и оних које су изразиле жељу да се опробају и у народном рвању. Бацачи камена с рамена трудили су се да постигну што бољи резултат, велико интересовање владало је за дисциплину – обарање руку, а осим младих у игрању шаха, надметали су се и нешто старији такмичари.

        Отварању игара присуствовали с: испред Спортског савеза Србије Милош Марковић, генерални секретар Спортског савеза  Општине Петровац  Дејан Милошевић и председник Општине Петровац на Млави Душко Нединић.

        -Похвалио бих рад Спортског савеза Општине Петровац на Млави, као и месне заједнице села Шетоње. Заједничким снагама уз подршку Спортског савеза Србије успешно су организовали ове Спортске игре. Преко 150 такмичара учествовало је у фер и спортским борбама на теренима. Надам се да ће Сеоске игре наћи своје место и постати део традиције овога краја, рекао је Марковић.

          Победу на Играма однела је екипа Шетоња, друго место заузели су такмичари Каменова, а треће је Велико Лаоле. Свакој екипи уз пехар дароване су и лопте. На великом финалу 31. августа у Рудној Глави за главну награду – спортски терен, такмичиће се освајачи првог и другог места са локалних такмичења.

Share.

Comments are closed.

Skip to content