Са поделе рамова у ПССС Пожаревац

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре трећу годину за редом определило је средства за бесплатну доделу заштитних рамова за тракторе, као једну од превентивних мера за смањење броја смртних исхода услед превртања трактора без заштитне структуре и покушаја минимизирања повреда возача трактора.

На основу конкурса који је расписала Агенција за безбедност саобраћаја Републике Србије и који траје до 15. јуна, у Пољопривредној саветодавној и стручној служби подељено је 60 рамова за пољопривреднике из Голупца, Великог Градишта, Малог Црнића, Кучева, Жабара и Пожаревца, који су поднели захтев за субвенционисану доделу заштитног рама.

-Заштитни рамови за тракторе су неопходни, јер уколико дође до саобраћајне незгоде, неком од возача може да сачува живот. Трактор је врло специфично моторно возило. Због својих габарита и мале максималне брзине често учествује у саобраћајним незгодама, у којима због неисправности или непоседовања заштитних средстава, уместо лакших повреда долази и до фаталног исхода по самог возача. Поступак за пријаву је врло једноставан, када се распише конкурс путем средстава јавног информисања сви пољопривредници могу да добију тачне податке како се аплицира и који су услови за добијање тракторских рамова. Када се одради комплетно испитивање возила, добијате трактор који је технички исправан, и самим тим имате једног безбедног возача који чува себе и друге учеснике у саобраћају. Инжењери су се потрудили да направе један универзалан рам који може да се намонтира на сваки трактор, истиче Јасмина Милошевић, представница Лабораторије за испитивање моторних возила овлашћене од стране Агенције за безбедност саобраћаја.

Директор Пољопривредне саветодавне и стручне службе Пожаревац Бојан Стевић наглашава да је циљ поделе бесплатних рамова заштита возача трактора приликом превртања.

-Овом приликом, као домаћини укључили смо се у реализацију ове акција којом смо покрили шест општина Браничевског округа. Донирани рамови су атестирани и њихова појединачна вредност је око 70.000 динара, закључио је Стевић.

                                                                                                Д.Динић

Share.
Leave A Reply

Skip to content