2018-08-10T00:03:30+02:00 10. августа, 2018. 00:03 |

СИМИЋЕВO: Одржан Илиндански сабор

Традиционално,   9. пут на празник Светог Илије одржана је манифестација Илиндански сабор у Симићеву.  Организатор  је  био КУД „Дукат“ из Симићева под покровитељством Центра за културу „Војислав Илић Млађи“ Жабари и Општине Жабари. Присутнима се обратила директорка центра за културу која је том приликом рекла:

       „Посебно бих похвалила организаторе,  КУД „Дукат“ који својим трудом доприносеи очувању традиције  и народног стваралаштва нашег краја. Кроз игру, песму и  музику  подсетиће нас  шта то наш народ чини толико поносним и другачијим од других. Кажу да човек вреди онолико колико чува своју традицију и своје обичаје. Зато се ми трудимо да на овај начин сачувамо од заборава све оно што су нам наши преци оставили и да све  то пренесемо генерацијама које долазе, рекла је, отварајући Смотру Јелена Стојадиновић, директорк Центра за културу „Војислав Илић Млађи“.

        У програму су, поред домаћина, КУД-а „Дукат“ из Симићева учествовали и чланови културно-уметничких друштава  „Александровац“ из Александровца,  „Димитрије Катић“ из Црквенца, „ Лала Којадиновић“ из Шетоња и солисти Исидора Пејдо и Даница Цокић и солиста на хармоници Милена Минић .