У ресторану „Препород“ који ради у склопу Казнено поправног завода „Забела“, у уторак, 11. октобра, потписан је Споразум о сарадњи и заједничком деловању Синдиката „Независност“ KПЗ „Забела“ и истоименог Гранског синдиката јавних саобраћајних и комуналних делатности на нивоу Града Пожаревца.

Потписници овог документа су главни повереник Синдиката KПЗ „Забела“ Јанко Станишић и координатор Гранског синдиката „Независност“ за комуналне делатности у Граду Пожаревцу Југослав Чарапић.

Драган Чабрић, Јанко Станишић, Југослав Чарапић и Милан Симић

Према речима Чарапића, синдикат на чијем се челу налази, брине о свеукупном положају запослених у јавним комуналним предузећима „Водовод и канализација”, „Kомуналне службе“ и „Паркинг сервис“.

-Након потписивања овог документа, заједничко деловање Казнено поправног завода и пожаревачких комуналних предузећа огледаће се у првом реду у унапређењу професионалних и радних, али и економских интереса. Такође, наш циљ јесте и деловање у оквиру социјалних, културних, али и других појединачних и колективних интереса запослених у КПЗ-у и јавним комуналним предузећима „Водовод и канализација“, „Комуналне службе“ и „Паркинг сервис“, истакао је Чарапић који сматра да ће се применом Споразума додатно учврстити сарадња између ове две истоимене гранске синдикалне организације.

За главног повереника Синдиката „Независност“ Kазнено поправног завода „Забела“ Јанка Станишића потписивањем овог споразума загарантовано је унапређење сарадње у смислу деловања и обезбеђивања различитих бенефита радницима.

-Боље ћемо се упознати, разменићемо искуства, али и унапредити радничка права и обавезе које запосленима следују на основу колективних уговора. Подсетићу да Грански синдикат „Независност“ правосуђа, управе, одбране и полиције годинама уназад сарађује са Гранским синдикатом јавних саобраћајних и комуналних делатности, изјавио је за наш недељник Станишић и додао да су овим споразумом у циљу што бољег упознавања чланова предвиђена и бројна дружења, али и учествовања на разним спортским манифестацијама.

Потписивању Споразума присуствовали су и председник Гранског синдиката јавних саобраћајних и комуналних делатности „Независност“ Милан Симић, председник Гранског синдиката управе одбране, правосуђа и полиције „Независност“ Драган Чабрић, директори јавних комуналних предузећа – Водовода и канализације Александар Димитријевић, Комуналних служби Марко Марјановић и Паркинг сервиса Марија Паповић, као и председници синдиката „Независност“ ЈКП „Kомуналне службе“ Ненад Обровић и „Паркинг сервис“ Дејан Штулић.

Драган Чабрић, председник Гранског синдиката управе одбране, правосуђа и полиције је изразио наду да ће се овакав вид сарадње наставити и да ће се мрежа Синдиката „Независност“, по угледу на ову, ширити и у другим градовима Србије.

Share.

Comments are closed.

Skip to content