2018-10-31T22:44:11+01:00 31. октобра, 2018. 22:43 |

Широм градиштанске општине

РАДОВИ У ПУНОМ ЈЕКУ

Асфалтирање улица  и тротоара

Јесен је у Великом Градишту у знаку обимних радова на реконструкцији и асфалтирању улица. Ради се на више локација, а актуелне радове обишао је председник ОпштинеДраган Милић, са сарадницима.

Новим асфалтом пресвучена  је Улица Павла Савића у дужиниод 200 метара.  У овој улици асфалтиран је, и тротоар, а укупна вредност радова износи око 8.000.000 динара. Завршени су и радови у Улици Воје Богдановића где је до Бољетинског насеља израђен тротоар дужине 500 метара, за шта је такође опредељено око 8.000.000 динара.

Најдужа асфалтирана деоница је у Улици Вељка Влаховића где је завршено асфалтирање и тротоар. Реч је о  620 метара асфалта за шта је издвојено приближно 18.000.000 динара.


Радови у школама  

У Средњеву  расте нови објекат

Основна школа “Миша Живановић“ из Средњева започела је наставак радова на новом објекту у Средњеву и подручном одељењу Школе у Царевцу.

На згради нове централне школе почело је извођење керамичарских радова на степеништу, површине 15 m2 док ће  у делу сале за физичко, свлачионице и део учионица која обухвата површину од  1.600 m2 бити завршено глетовање и кречење зидова и плафона. До сада су у учионицама сви молерско-фасадерски радови већ завршени.

Вредност ових радова је 658.000 динара, а у Школи очекују да ће бити завршени и пре рока који је планиран за крај новембра.

У наредној фази заврши завршиће се под у сали идео унутрашње столарије, прикључак на електричну инсталацију у једном делу објекта, постављање санитарних елемената и опшивање унутрашњих врата, након чега ће објекат бити стављен у функцију.

Истовремено се спроводи и припрема за радове на згради подручне школе у Царевцу који би требало да почну у петак. У овом одељењу планирана је уградња система за централно грејање за учионице и предшколско одељење за које је прошле године изграђена нова котларница. Планирано је да се радови изводе у послеподневним часовима и викендом како не би ометали наставу, али и да буду завршени до краја ове недеље.Радове финансира Општина, њихова вредност износи 660.000 динара, а у плану је да се, у циљу енергетских уштеда, уради и термоизолација зидова и тавана као и репарација дотрајалих олука када се прикупе додатна средства.


ЈУБИЛЕЈ НАРОДНЕ БИБЛИОТЕКЕ

170 година читалишта

Народна библиотека „Вук Караџић“ у Великом Градишту обележила је 170 година од оснивања првог Градиштанског читалишта.

Свечаност је започела у Библиотеци где је одржана промоција Градиштанског алманаха, након више од 10 година. Овогодишњи Алманах издат је као специјално издање, тематски посвећено јубилеју Библиотеке.

У Свечаној сали Општине Велико Градиште одржана је академија и концерт Биље Крстић и  „Бистрик“-а  уз клавирску пратњу Микија Станојевића. У оквиру свечане академије био је представљен поетско-сценски рецитал,   кратак историјат Градиштанског читалишта и актуелна делатност Библиотеке. Присутнима су се обратили: директорка библиотеке Милена Димитријевић, председник Општине Велико Градиште Драган Милић, директорка пожаревачке библиотеке Вера Зарић Митровић и заменик директора Библиотеке града Београда Марјан Маринковић.