2018-10-23T20:56:46+02:00 23. октобра, 2018. 20:56 |

Широм општине Велико Градиште

ПОЧЕЛЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ЗИМУ

Радови на бујичним водотоковима

У општини Велико Градиште теку припреме за зимски период па су, између осталог, изведени и радови на бујичним водотоковима који су мештанима стварали проблеме током обилних киша ове године.

Неколико таквих локација обишао је председник општине Драган Милић са сарадницима. Радови су изведени у Тополовнику, Куману, Ђураково- Поповцу, Печаници и Дољашници.

У Тополовнику је интервенисано на бујичарима Велики извор, Ваља маре и Караловац, у укупној дужини око 1.100 метара, а остаје још да се због заштите изгради зид око фудбалског игралишта. У Куману  су регулисани бујичари Добре воде и Глибовац у укупној дужини од око 1.200 метара, као и канал испод села у дужини око 250 метара док ће се у наредном периоду извршити прокопавање испод моста на магистралном путу. У селу Ђураково-Поповац регулисан је поток у дужини од 500 метара,  у Печаници је то урађено на 350 метара канала, а у Дољашници се завршавају радови у дужини од 400 метара.

Овим радовима до сада је обухваћено укупно 3.800 метара бујичних канала, а радови ове врсте биће настављени.


У КИСИЉЕВУ И ЗАТОЊУ

Асфалтирање пута и реконструкција Дома културе

У току су радови на асфалтирању пута на уласку у село Кисиљево из правца Затоња, односно изградњи моста и пропуста за воду на кисиљевачкој реци. У плану је да се последњих 200 метара пута асфалтира до краја ове године чиме је обухваћена читава деоница до Затоња, од правца Рама. Овим радовима, вредности 2.000.000 динара, решен је уједно и дугогодишњи проблем затоњске урвине.

У Затоњу је завршена прва фаза радова на реконструкцији крова Дома културе. Радови, у износу од 651.080 динара без ПДВ-а, финансирани су из буџета општине Велико Градиште. У току је јавна набавка чијом ће реализацијом бити завршени и остали радови на спољашњем уређењу објекта.


У НАРОДНОЈ БИБЛИОТЕЦИ

Трибина списатељице и пустолова Снежане Радојичић          

У препуној читаоници Библиотеке одржана је трибина Снежане Радојичић, професорке књижевности и списатељице, неустрашиве даме која већ седам година живи номадским животом путујући бициклом по свету. Од централне Европе до Словачке, на исток до Јапана, на југ до Тимора, на север до Сибира и Северне Кореје…

Снежана је са заинтересованом градиштанском публиком поделила своја искуства и упознаљла их са авантурама које је прошла и лепотом места које је обишла.