JKП “ДУНАВ ВЕЛИКО ГРАДИШТЕ“

Под новим кровом

На управној згради Јавног комуналног предузећа “Дунав“ у Општини Велико Градиште, постављен је нови кровни покривач. На овај начин решен је дугогодишњи проблем прокишњавања на овом објекту.

Вредност радова је 484.240 динара.

 

______________________________________________________________________

НА 4. ФЕСТИВАЛУ „ШТАП И КАНАП“ У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ

“Европејци“ најбољи

Доделом награда и представом „Обично вече“ у извођењу глумца Милана Ланета Гутовића, у суботу 22. септембра, званично је затворен 4. по реду Фестивал аматерских позоришта „Штап и канап“.

У периоду од 19. до 22. септембра публици су се представила аматерска позоришта из Бољеваца, Блаца, Прокупља, Крагујевца и Старог села.

Представе је вредновао жири у саставу Зоран Кривокапић, дугогодишњи позоришни редитељ и глумац аматер чачанског Драмског студија Дома културе, Мирко Јенић, глумац Аматерског позоришта „Жанка Стокић“ Велико Градиште и Свјетлана Стокић, васпитач у пензији и поштовалац позоришне уметности.

Специјална награда за најбољу сценографију припала је представи „Ковачи“ БАГ Тeатра из Бољеваца. Прeдстава која сe издвојила по сцeнском изразу јe “Тачка” у извођењу Позоришта младих „Абрашевић“ из Крагујевца.

Жири јe доделио и главне наградe за глумачка остварeња. За најбољу главну женску улогу проглашена је Александра Вељковић ( улога Она у представи „Крај викенда“), док је награда за споредну женску улогу припала Ани Павловић (улога Лујзе у представи „Ковачи“).

За најбољу главну мушку улогу проглашен је Милан Милошевић (улога Петера у представи „Ковачи“), док је награда за набољу споредну мушку улогу припала Саши Савићу (улога Камиа у представи „Буба у уху“).

Трећепласирана је била представа „Буба у уху“ Театра 13 из Блаца, друго место припало јe представи „Ковачи“ у извођењу глумаца „Баг театра“ из Бољеваца.

Представа која је велики утисак оставила на публику је „Европејци“ Варошког позоришта „Хистрион“ из Прокупља која је уједно и проглашена најбољом на овогодишњем фестивалу. Награду “штап и канап“ уручио јe Слађан Марковић, заменик председника Општине.

_____________________________________________________________________

У БИСКУПЉУ ПО ПРВИ ПУТ

Повратак извору

Крај извора посвећеног Трновој Петки у народу познатом као “Дашчара”, у организацији Удружења жена „Бискупље“, уз подршку Општине Велико Градиште, Туристичке организације и Културног центра “Властимир Павловић Царевац“ у Бискупљу је одржана прва по реду манифестација под називом „Повратак извору“.

Позорницу на брдашцу изнад светог извора, красили су штандови на којима су били изложени ручни радови удружења жена суседних села – „Тополовчанке“ из Тополовника, „Рамски цвет“ из Рама и „Златне руке“ из Ђуракова.

Манифестацију је отворио Слађан Марковић, заменик председника Општине, након чега је уследио културно – уметнички програм. Овом приликом Општини Велико Градиште, Туристичкој организацији, Културном центру “Властимир Павловић Царевац“, као и свим удружењима која су учествовала на овогодишњој манифестацији, уручене су захвалнице. У такмичарском делу стручни жири у саставу Слађан Марковић, Виолета Перић и Кристина Зарвић, одлучио је да титулу најлепшег штанда понесе Удружење “Златна рука” из Ђуракова.

По завршетку програма домаћице из Бискупља су за све посетиоце припремиле свечани ручак.

Share.

Comments are closed.

Skip to content