Незапослени ангажовани  на јавним  радовима

Национална Служба за запошљавање је по расписаном конкурсу за спровођењe jавних радова у Oпштини Жагубица ангажовала 14 незапослених  лица. По овом програму у 2018. години, радни ангажман  добила су лица, која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавања са територије ове општине.

Програм јавних радова Националне службе за запошљавање намењен је радном ангажовању првенствено теже запошљивих лица и незапослених у стању социјалне потребе. Локална самоуправа је за 2018. годину конкурисала  код Националне службе за запошљавање и тако у складу са финансијским средствима омогућила да се 14 лица радно ангажују на одређено време. Програм је почео да се реализује 1. августа и трајаће до 30. новембра. Током тa четири месаца, сви радно ангажовани, осим основне зараде имаће и здравствено и пензионо осигурање.

Уговори су, иначе, потписани 30. јула у присуству Предрага Ивковића, заменика председника Општине Жагубица, Радише Милошевића, руководиоца Одељења за привреду и економски развој и Смедереввке Буцкић, начелнице Општинске управе.


У МЕДВЕЂИЦИ

                                           „Дани проје и сира“ 11. августа

Манифестација гастрономског и културно – забавног карактера, „Дани проје и сира“ организује се у насељу Медвеђица 11. августа. Владан Лазић, директор Туристичке организације Општине Жагубица, најављујући ову занимљиву манифестацију која сваке године окупи не само мештане већ и доста гостију са стране, каже да је Медвеђица већ препознатљива управо по „Данима проје и сира“.

Манифестација обилује разним садржајима, осим понуде намирница припремљених на традиционалан начин и базираних управо на кукурузу и сиру, организују се и забавно спортска такмичења и културни програми.

„Дане проје и сира“  у Медвеђици организују Туристичка организација Општине Жагубица и Месна заједница „Будућност“ Близнак . Генерални покровитељ је Општина.


СУВИ ДО

                                                „Слатка тајна“ победник турнира

Победник овогодишњег турнира  у малом фудбалу у Сувом долује домаћа екипа „Слатка тајна“. Друго место је заузео тим „Панама“ из Осанице. „Слатка тајна“ је у финалној утакмици савладала екипу из Осанице са 3:2. Трећепласирани су чланови екипе „Дулкан“.

У конкуренцији пионира, најбоља је такође била екипа из Сувог Дола „Пресинг“, на друго место пласирала се екипа „Дошли смо по медаљу“, док је  треће место освојио тим „Аис брејкери“.

Покровитељ турнира била је Општина Жагубица.

Share.

Comments are closed.

Skip to content