Више од 150 вежбача Система самоодбране реални аикидо, при Борилачком центру „Kнез Милош“, успешно је демонстрирало научене технике на полагању за појасеве, које је организовано у недељу, у Спортском центру Пожаревац.

Окупљени су полазници овог Борилачког центра из Пожаревца, Kостолца, Петровца на Млави, Жабара, Малог Црнића, Александровца, Божевца и Смољинца. За појасеве од жутог до браон, у дечијем узрасту и у категорији за одрасле, полагало се пред петочланом комисијом којом је председавао мајстор ове борилачке вештине Александар Николић из Зрењанина, иначе, носилац црног појаса 6. Дан.

Домаћин и организатор окупљања је Борилачки центар „Kнез Милош“ из Пожаревца, предвођен главним оперативним тренером овог центра Антоном Ивановићем, носиоцем црног појаса 3. Дан.

 

Најмлађи полагачи броје тек четири године, а специфичност ове борилачке вештине је то што нема старосних граница. Реални аикидо је одбрамбена борилачка вештина у оквиру које се пре свега учи како се правовремено и на прави начин одбранити у реалним ситуацијама без примене бруталне силе.

– Ово је за наше вежбаче врста испита и мотив за даљи рад. У питању је полагање које на овај начин организујемо бар једном годишње. Борилачки центар „Kнез Милош“ у Браничевском округу окупља око 200 чланова разних генерација. У раду нам је акценат на предшколском и школском узрасту, јер је оваква активност од великог значаја за њихов здрав развој. Такође, у оквиру Центра имамо и програм самоодбране за жене и девојке и радимо физичку обуку за будуће раднике обезбеђења, истакао је Антон Ивановић.

Том приликом је Клуб изразио захвалност Синдикалној организацији „Копови Kостолац“, који је као и много пута до сада обезбедили ланч пакете за учеснике полагања.

Share.

Comments are closed.

Skip to content