Удружење за промоцију културе, традиције и туризма „Од књиге до душе“ из Костолца, приредило је радионицу старих заната (ткање, плетење, хеклање, шивење, дрводељство) и изложбу домаћих пита, које су део пројекта „Траговима прошлости – очување културне традиције кроз старе занате и јела нашег краја“.

Како наводе, овим пројектом Удружење настоји да допринесе очувању старих заната и јела нашег краја, као и да заинтересује суграђане да и сами учествују у промовисању културне традиције.

Подсећамо да је „Од књиге до душе“ невладино, непрофитно удружење, основано ради очувања и промоције културе, националне традиције и обичаја свог краја, а чине га ентузијасти и креативаци, који својим радом и залагањем желе да помогну у развијању и промовисању заједнице у којој живе.

Пројекат је реализован уз подршку Градске општине Костолац, Цркве Светог Максима Исповедника, Културно – уметничког друштва „Костолац“ и Кола српских сестара из Пожаревца, чије су чланице том приликом такође представиле своје рукотворине из народне традиције.

Share.

Comments are closed.

Skip to content