2021-10-01T11:04:12+02:00 1. октобра, 2021. 11:04 |

Сјајне „Нушине једночинке“ уз призвук хуманости

Чланови Драмског студија Центра за културу Пожаревац синоћ су премијерно приредили драмско вече „Нушине једночинке“ у оквиру које су изведена кратка комедиографска дела Бранислава Нушића „Мува“, „Кијавица“, „Под старост“, „Код адвоката“ и „Detto“ („То исто“). Реч је о низу духовитих прича насталих под пером најпознатијег српског комедиографа које је адаптирао и режирао Слободан Боба Степић.

Менталитет, смешне и неочекиване ситуације и дешавања која су након близу једног века од настанка актуелна и препознатљива у савременом  окружењу,  сјајно су пренели млади глумци Лука Младеновић, Богдан Станковић, Емина Стојановић, Катарина Петровић, Димитрије Канђолас, Нина Плавшић, Милош Мијајловић, Јана Васић, Стефан Милојевић и Теодора Вујовић.

Аутор костима је Тина Лепосавић, сценографију и сликарске радове извео је тим реализатора, композиције, аранжман, тон и светло дело су Ведрана Лукића, организација представе била је у рукама Александра Лукића док је извршни продуцент Галина Перић.

Новчани прилог уместо куповине улазница

Премијеру „Нушиних једочинки“ у Малој сали Центра за културу, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом, пратио је ограничен број љубитеља позоришта који су уместо куповине карата за представу на посебно постављене кутије на улазу остављали новчана средства намењена лечењу младе Милице Раденковић.

Влада Винкић