2020-11-20T09:12:12+01:00 20. новембра, 2020. 09:12 |

Сјајни резултати петровачких атлетичара на тешким стазама

Клуб који носи име првог српског олимпијца Драгутина Томашевића, наставља да ниже успехе. Последња одличја његови атлетичари донели су са Државног првенства у кросу које је организовао Атлетски савез Србије. Петровчани су у екипном пласману, у категорији млађих пионира у трци на 1.500 метара освојили друго место. Екипа петровачких атлетичара која је била знатно млађа од првопласиране, такмичила се у саставу: Филип Бојић (2010. годиште), Стеван Владић (2008) и Душан Курдулија (2009). Истога дана атлетичар Филип Бојић истрчао је своју другу трку на 600 метара и стигао пети. 

АК „Драгутин Томашевић“ је ове јесени бриљирао и у Чачку на Отвореном првенству Атлетских школа младих пионира и јуниора. У трци на 40 метара Анћелка  Штрбац освојила је 2. место, као и Стеван Владић у трци на 200 метара. Душан Курдулија, на стази дугој 40 метара стигао је 4. док је Невена Божић на 200 метара заузела 5. место.

Вредни пажње су и резултати Петровчана постигнути у Трећем колу Крос лиге  „Меморијал Фрањо Михалић“. У категорији атлетских школа у трци на 200 метара Лола Јорданов стигла је трећа, Филип Бојић освојио је такође 3. место у категорији генерације 2009. на стази дугој 500 метара, а запажене резултате имали су и Николина Лазић, Ана Марија Бојић, Милош Милорадовић и Лазар Стојиловић.  

На Атлетском митингу у Смедеревској Паланци освојена су два прва, једно друго и једно треће место. Лола Јорданов је била прва у трци на 50 метара као и Филип Бојић у трци на 200 метара. Стеван Владић стигао је други, а Анђелка Штрбац, на 150 метара, била је трећа. 

Ова такмичарска година у Атлетском клубу „Драгутин Томашевић“ памтиће се по сјајним резултатима на још два такмичења. На јесењем првенству кроса Београда на коме су учествовали најбољи атлетичари из читаве Србије, Лола Јорданов је освоила прво место у трци на 100 метара у категорији атлетских школа генерације 2013, а запажен је и успех Филипа Бојића, који је наступио у трци на 500 метара са старијом генерацијом. 

Велики изазов био је и традиционални Црновршки полумаратон сениора који Петровчани никако нису хтели да пропусте. Траил стаза од Црног врха до Бора, веома напорна и дуга 21 километар, са лакоћом је савладана. Зоран Стојановић стигао је први у својој категорији, Дејан Миладиновић пласирао се на друго место, сениорке Моника Стојановић заузела је прво, а Југослава Перић друго место.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     АК ДТ