При Центру за културу Општине Мало Црниће, као нови пројекат, основан је Одсек за очување традиционалне музике, при којем ће функционисати певачка група „Арија“, народни оркестар и архив за прикупљање грађе. Уз то, почела је са радом и Школа глуме. 

Како наглашава директор Центра за културу Никола Томић, ово је прилика за све младе инструменталисте и вокалисте који желе да се баве интерпретацијом традиционалних песама и мелодија да се прикључе.

Одсек ће омогућити додатно усавршавање и афирмацију младих музичара и вокалиста са територије општине Мало Црниће, уз старије музичаре и певаче.

Задатак Одсека одређен је у самом називу, са фокусом на јавној интерпретацији програма и представљање општине Мало Црниће.

– Одсек ће омогућити реализацију нових пројаката у области очувања нематеријалног културног наслеђа нашег народа, као и организацију семинара и радионица за свираче на традиционалним инстурментима. Руководилац Одсека и певачке групе „Арија“ је Маја Радивојевић, ма етномузиколог, сарадник Музиколошког института при Српској академији науке и уметности (САНУ) у Београду, док је руководилац оркестра Драган Николић, професор музике.

ДО 21. СЕПТЕМБРА
Упис у школу глуме

Деца општине Мало Црниће позвана су да се опробају у свету позоришта и глуме. Упис нових полазника узраста од 6 до 12 година траје до 21. септембра. Први часови одржани су 14. септембра и настављају се до јуна, до краја школске године, под окриљем Центра за културу општине Мало Црниће.

– Ово је прилика да се дружите, упознате нове другаре, научите глумачке трикове и учествујете у две нове представе које ћемо реализовати. Рад у позоришту укључује и путовања и учешће на фестивалима на којима желимо да се представимо. Kао установа у култури, боримо се да негујемо позоришни аматеризам и улажемо новчана средства за ангажовање стручних лица у раду са децом, као и за трошкове превоза на фестивале и гостовања, трошкове набавке костима и сценографије, истиче директор Центра за културу Милош Томић.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content