У ОШ „Милош Савић” у Лучици тематским часом о књигама који је реализован са ученицима петог разреда  и доделом награда и диплома најбољим ученицима, обележен је Светски дан књиге и ауторских права.

          Још на почетку школске године покренута је акција „Читалачка значка” која је подразумевала читање изабраних дела. Директор школе Славиша Стојадиновић уручио је књиге и дипломе учесницима  акције –  победницима у овој школској години.  У Лучици су награђени : Маша Деспотовић (5. разред), Тамара Поповић (6. разред), Јована Живановић (7. разред), Елена Живковић (7. разред),  Сара Јотић (7. разред) , Анђелија Ђокић (7. разред) и Јелена Живановић (8. разред). Победник овогодишњег књижевног надметања је Јована Живановић.

          У Пољани су најбоље биле ученице петог разреда:  Емилија Томић, Катарина Ђукић, Анђела Цагуловић и Јана Пекић, која је проглашена победником.

          Овом приликом додељене су и дипломе ученицима који су у школској 2017/2018. остварили запажене резултате на такмичењима и смотрама. Награђени су: Валентина Милошевић (3. место на Општинском, 1. на Окружном и 2. на Републичком такмичењу из техничког и информатичког образовања);  Сара Петровић (2. место и на Општинском и на Окружном и учешће на Републичком такмичењу из француског језика и 1. место на Општинском из историје; прво место на Ликовном конкурсу„ Војник Војске Србије – мој војник”);  Хелена Ђорђевић,  ( друга и на Општинском и на Окружном такмичењу из биологије и друга на Општинском из историје);  Андрија Грдановић,(трећи и на Општинском и на Окружном такмичењу из српског језика); Анђела Грдановић ( 3. место и на Општинском и на Окружном такмичењу Књижевна олимпијада);  Алекса Ћуповић (прво место на општинском нивоу Књижевне олимпијаде и учешће на Епархијском такмичењу из веронауке);  Анастасија Јанковић (2. место на Општинском такмичењу из географије); Данијела Пајкић  (1. место на Општинском из техничког);   Елена Живковић  (3. место на Општинском из техничког);  Ђорђе Петровић  (1. место на Општинском из историје); Немања Томић  (2. место на Општинском из биологије);  Анђела Савић  (2.  место на Општинском нивоу Књижевне олимпијаде);  Сара Живановић  (учешће на Епархијском такмичењу из веронауке),  Марија Савић (учешће на Епархијском такмичењу из веронауке). Емилија Томић  (пласирала се на Окружно такмичење из математике);  Душан Јовић  (освојио треће место на Окружном такмичењу у бацању кугле). На Ликовном конкурсу „Војник Војске Србије – мој војник” Сара Петровић освојила је прву наград, a  Урош Живановић (2. место на Ликовном конкурсу „Војник Војске Србије – мој војник”) ; Анђелија  Ђокић (друго место на Литерарном конкурсу Дечијег културног центра из Београда; финалиста Међународног фестивала Креативна чаролија.  Милена Митровић, била је трећа на републичком Литерарном конкурсу „Здрави зуби у здравој породици”).

Share.

Comments are closed.

Skip to content