2020-03-03T09:10:05+01:00 2. марта, 2020. 14:47 |

Школа родитељства Дома здравља Пожаревац

У оквиру Другог пројекта развоја здравства Србије чији је циљ побољшање ефикасности и квалитета здравствене заштите, Министарство здравља и Међународна банка за обнову и развој, Дому здравља у Пожаревцу определили су средства за рад Школе родитељства, као и спровођење обуке за психофизичку припремљеност трудница за порођај. Вредност гранта је 2.826.515 динара.

Др Весна Лакић, спец. гинекологије и акушерства

Координаторка пројекта др Весна Лакић, специјалиста гинекологије и акушерства, напомиње да је на подручју града Пожаревца основни проблем недостатак мотивације трудница за похађање Школе родитељства, која иначе постоји и ради од 2016. године.

Крајњи циљ пројекта је да се труднице информишу о једној новој ситуацији коју многи дефинишу као друго стање, како би се отклонио сваки страх од онога што предстоји током девет месеци и непосредно после рођења детета. Школа родитељства, како само име каже, подразумева оспособљавање оба родитеља, како мајки тако и очева, а и у самој психофизичкој припреми за порођај такође могу учествовати и очеви.

Заинтересоване труднице за Школу родитељства обраћају се изабраним гинеколозима који их укључују у даљу процедуру.

Све информације о начину рада Школе будуће мајке могу пронаћи на сајту пожаревачког Дома здравља са тачним временским распоредом и терминима за поједине врсте предавања.

Када је реч о предавањима на тему психофизичке припремљености трудница, са њима ће активности почети у априлу, након едукације кадра.

Детаљније у недељним новинама Браничевског округа „Реч народа“.