Ретке су школе у  сеоским срединама које се као Основна школа у Волуји може похвалити да је основана још у претпрошлом веку. Овде се школско звоно први пут огласило далеке 1865. године и од тада, на радост многих генерација, звони непрестано.

Стопедесетдевети рођендан учитељи и наставници ове школе заједно  са ученицима и сарадницима прославили су ових дана свечаном академијом. Гости на академији били су и представници локалне самоуправе на челу са председником Општине Ненадом Микићем и председником Скупштине општине Драганом Милосављевићем. Академији је присуствовао и председник Националног савета Влаха Србије Новица Јаношевић. 

Ученици су поводом дана школе извели пригодан програм који су недељама за ту прилику припремали. После тога директорка Душица Јаношевић је онима који су на општинским и окружним такмичењима постигли изванредне резултате, уручила признања. 

     Наредне године у ово време школа у Волуји обележиће 160. рођендан. Биће то прилика, како су најавили, за још свечанији и радоснији догађај.

Share.
Leave A Reply

Skip to content