2021-04-01T09:27:07+02:00 1. априла, 2021. 09:27 |

Школа „Вук Караџић“ cпремнa за упис правака

У основним школама широм Србије, упркос епидемиолошкој ситуацији изазваној корона вирусом, упис ученика у први разред почиње данас,  1. априла.

Пријава ће се обављати електронским путем, преко портала еУправа.Нову генерацију ученика спремно дочекује и Основна школа „Вук Караџић“ у Пожаревцу, у којој се настава осим у матичној, одвија у још шест издвојених школа.Према речима директора Владана Видојевића, у претходном периоду реализоване су бројне инвестиције у циљу побољшања услова рада ученика и запослених. Једна од њих је и основна школа у Драговцу, која као издвојено одељење постоји више деценија. У њој се настава изводи у два комбинована одељења. Ученике првог и трећег разреда води учитељица Милена Рајковић, а другог и четвртог разреда учитељ Александар Ђурић.

                                Одељење Школе у Драговцу

-Двориште школе у Драговцу има игралиште за ученике, спортски терен за мали фудбал и спортски терен за кошарку. Осим канцеларије за учитеље, унутар објекта налазе се две учионице и просторија за припремни предшколски период. Кроз своје постојање, школа је реновирана и унапређивана и у материјално – техничком, као и у образовно – васпитном контексту, рекао је Видојевић и додао:

Владан Видојевић

-У школи у Драговцу недавно је офарбана школска ограда, док је на простору  школског игралишта постављена љуљашка. У школској 2020/2021. години комплетно је замењен цреп и реновиран, односно реконструисан кров школе, затим замењена је столарија и окречене просторије у школи.

-Такође, дидактичким средствима учитељи су оплеменили унутрашњост школе и тиме побољшали интелектуално – емоционалне услове у циљу ефикаснијег извођења наставе. У плану је постављање вртешке на игралишту и обогаћивање фонда школске библиотеке, јер књига је место са кога се креће на пут, поручио је директор пожаревачке ОШ „Вук Караџић“ Владан Видојевић.  

М. П.