DSC_0007Организација Црвеног крста у Пожаревцу одржала је редовну годишњу Скупштину, којом је председавао Милутин Аврамовић, председник. Седници су поред чланова Скупштине присуствовали председник Скупштине града Бојан Илић, представник ЦК Србије Драган Карић, гости из смедеревског ЦК, чланови Надзорног и Управног одбора…

Скупштина је прихватила извештај о раду Организације у прошлој години који, по речима секретара Саше Обрадовића, карактерише успешно пословање. План је, како је рекао, пребачен  за око 10 посто.

Према извештају, бројне су хуманитарне активности организоване у прошлој години: Подела школског прибора, одеће, обуће, слаткиша социјално угроженој деци, затим Акција за здравље…Реализовани су пројекти: „Сигурне школе – отпорнија заједница“, „Брига о старим лицима“, Обука у пружању прве помоћи како радника, тако и будућих возача…Од прошле године актуелан је пројекат везан за изградњу Летњег кампа на Тулби за ученике основних школа од 1. до 4. разреда који се реализује у сарадњи са аустријским ЦК. Овом инвестицијом деци је омогућена наставак у природи, као и упознавање са мерама које се предузимају приликом акцедентних ситуација. За сваку основну школу обезбеђена је опрема за ванредне ситуације, а такође, захваљујући Аустријанцима на имање је допремљен комплетно опремљен санитарни контејнер.

Уз помоћ Града, ЦК је обезбедио пакете за 174 социјално угрожена становника из сеоских месних заједница, који нису у могућности да користе услуге Народне кухиње. Несметана дистрибуција, по речима секретара Саше Обрадовића, обезбеђена је до краја ове године.

Представник ЦК Србије Драган Карић посебно је истакао активности у добровољном давалаштву крви, социјалној делатности и раду са младима. Наравно да ниједна активност не би била реализована да није било волонтера, којима запослени у овој хуманитарној организацији одају посебну захвалност.

О плану рада у овој години секретар Обрадовић је рекао:

-Поред редовних активности очекује нас замена столарије у ресторану, као и обнова фасаде зграде. Такође, неопходно је и инфраструктурно опремање Тулбе. Пијаћу воду већ имамо, спровели смо и елетроинсталацију, међутим, неопходно је прикључити се на градску канализациону мрежу. Циљ нам је да уколико успемо да пронађемо партнера, на овом простору изградимо и Дневни центар за стара лица, нагласио је секретар.

Скупштина је на овом заседању усвојила и извештај о извршењу финансијског плана за прошлу и финансијски план за ову годину.

 М. П. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content