2019-12-27T19:28:36+01:00 27. децембра, 2019. 19:28 |

Скупштина ГО Костолац: Буџет за 2020. годину 343 милиона динара

У Костолцу је у петак, 27. децембра одржана седница Скупштине Градске општине. На последњој седници у 2019. годиини којом је председавала Милена Церовшек, одборници су донели одлуку о буџету за 2020. годину. Следеће године према овом документу, Градска општина ће располагати са нешто више од 343 милиона динара. Расходи су планирани на истом нивоу, у износу од 343 милиона динара, тако да по овој одлуци нема ни суфицита ни дефицита годишњег буџета. Како је на седници речено, више средстава за ГО Костолац биће по ребалансу један и два током 2020. године.

За капитална улагања, рекао је председник Градске општине Серџо Крстаноски, издваја се 179 милиона динара, док су остала средства распоређена за текуће трошкове.

Овај буџет је иначе, нешто већи него прошлогодишњи и предвиђа осим завршетка започетих инвестиција и неке нове, пре свега улагања у инфраструктурне објекте попут канализације, асфалтирања улица и топлификацију. Следеће године треба да се у износу од 20 милиона динара из Фонда за заштиту животне средине реализују прва и друга фаза пројекта озелењавања и реконструкције дрвореда у Костолцу.

На седници је усвојен и извештај о реализацији буџета за период јануар – септембар 2019. године. Усвојен је кадровски план Управе ГО Костолац за 2020. годину којим нису предвиђени измене, односно ново запошљавање.

Одборници су једну од одлука донели једногласно. Реч је о давању сагласности Кошаркашко спортском удружењу „Кош“ на употребу назива Костолац. За то је гласао 21 одборник, колико их укупно Скупштина има.

После одржане седнице Скупштине ГО, председница Милена Церовшек је одржала конференцију за медије на којој је сумирала рад Скупштине у овој години. Церовшек је подсетила да је донет нови Статут ГО као и Правилник о раду и да је од преузимања обевезе председнице отворила врата за непосредне сусрете са грађанима који имају предлоге, сугестије, али и проблеме за решавање.

                                                                     Д. Д.