На седници Скупштине градске општине Костолац одржане 25. јуна за вршиоца директора Центра за културу именован је Драган Николић, музички педагог. Драган Николић је изабран већином гласова одборника на предлог Већа Градске општине. До именовање вршиоца дужности дошло је пошто је директорка Јелена Шаманц отишла на боловање.

Одборници су на истој седници разматрали и усвојили нови Пословник о раду Скупштине. Нови Пословник се доноси, како је рекла председница Скупштине  Милена Церовшек, у сусрет увођењу електронских седница. Стручног образложења није било па је реаговао одборник Милан Грубетић стављајући примедбе на неке чланове Пословника и оспоравајући члан 12 којим се потврђују мандати одборника.

Одборничка питања на седници Скупштине поставили су одборници Јасминка ЂорђевићМилорадовић , Жарко Дебељачки, Дејан Павловић и Милан Грубетић и односила су се на ново запошљавање у Костолцу, пре свега у Центру за културу, уклањање  моста затвореног за саобраћај на улазу у град, запрашивање комараца, илегалан смештај станара у хотелу без основних услова за живот…

На нека од питања усмено је одговорио је председник Градске општине Серџо Крстаноски и најавио нови циклус инвестиционих радова у комуналној инфраструктури, водоводу, канализационој, топлификационој и путној мрежи. Крстаноски је најавио затварање Трудбеничке улице за саобраћај због реконструкције током јула.

Наредна седница Скупштине ГО Костолац биће одржана у суботу, 29. јуна. Разматраће се ребаланс буџета за 2019. годину.

Share.

Comments are closed.

Skip to content