2018-09-26T13:01:06+02:00 26. септембра, 2018. 12:55 |

СКУПШТИНА ГО КОСТОЛАЦ: Одборници о реализацији буџета

На последњој седници Скупштине Градске општине Костолац усвојен је извештај о реализацији буџета за период јануар – јун 2018. године. У том периоду остварени су приходи у износу од 69, 1 милиона, а расходи су били 68, 7 милиона динара.

Иначе, укупан костолачки буџет за 2018. годину после усвојеног првог ребаланса, износи 290, 5 милиона динара. Овим ребалансом, буџет је увећан за 58 милиона динара, али због кашњења, како је објашњено на седници, реализација средстава у првој половини године није била очекивана. Тек након завршених јавних набавки средства из буџета као и из Фонда за заштиту животне средине, треба да буду реализована у потпуности до краја године.

Серџо Крстаноски

У највећем степену за првих шест месеци извршен је буџет, како је објаснио председник ГО Костолац Серџо Крстаноски, преко невладиних организација за спортска удружења, верске заједнице и културно уметничка друштва.

Што се капиталних инвестиција тиче, у току је јавна набавка за изградњу фекалне канализације, ради се на пројекту топлификације локације „Пијаца“ и по завршетку поступка набавке кренуће се у реализацију 1. фазе озелењавања Костолца у којој ће бити засађено 565 нових стабала у 12 улица.

 

Одборници ГО Костолац једногласно су усвојили нову Одлуку о „Повељи Ђорђе Вајферт – Вајфертов жиг“ и „Звање почасни грађанин Костолца“ као и награде „Ђак генерације школа ГО Костолац“. Овом одлуком награда се проширује и награђује се и спортиста генерације школа из Костолца. По измењеној одлуци повећан је и материјални износ награде: ђаци генерације ће добијати суму од 70.000 динара, а новоустановљења награда о спортисти одређује се у износу од 35.000 динара.

Једногласно је усвојен и План и програм Установе Културно – спортски центар „Костолац“ за 2019. годину. За председника Управног одбора ове установе именован је Живко Гошев.

По завршетку седнице председник ГО Костолац Серџо Крстаноски је одговарао на одборничка питања постављена на претходној седници одржаној 28. јуна.

ДЕТАЉНИЈЕ ЧИТАЈТЕ У НАРЕДНОМ БРОЈУ НОВИНА „РЕЧ НАРОДА“, КОЈЕ СУ НА ТРАФИКАМА ОД УТОРКА, 2. ОКТОБРА.