Председница Скупштине ГО Костолац Милена Церовшек, на данашњој седници, која је имала само једну тачку дневног реда, обавестила је одборнике да су три члана Општинског већа поднела писмене оставке. То су Саша Грубетић, Марија Миличевић и Никола Лазић. Њихове оставке нису коментарисане.

Према изјави председнице Церовшек, о новим постављењима разговараће се на наредној скупштинској седници. Иначе, заседању су присуствовали председник ГО Серџо Крстаноски и заменик Далибор Илић.

На седници која је хитно сазвана дан уочи заседања Скупштине у Пожаревцу, одборници су разматрали и изјаснили се о предлогу Одлуке плана детаљне регулације потеза „Драгуљ“. Доношењем плана регулисао би се у урбанистичком смислу део Костолца према Дунаву са марином, путничким пристаништем, саобраћајницама, јавним зеленим површинама, пословним и стамбеним комплексима, спортским аеродромом.

План детаљне регулације „Драгуљ“ био је на јавном увиду крајем прошле године. Скупштина ГО Костолац је гласањем дала позитивно мишљење и о њему ће се изјаснити одборници градске Скупштине у Пожаревцу.

На овој седници је одборник Српског покрета „Двери“ Милан Грубетић, обавестио одборнике и председништво да напушта седницу Скупштине и да више неће учествовати у раду, у складу са одлуком своје политичке странке док трају протести „1 од 5 милиона“.

Д. Деурић

Share.

Comments are closed.

Skip to content