Одборници Скупштине Градске општине Костолац прихватили су на седници заказаној на захтев 15 потписаних одборника, у четвртак, 6. фебруара оставку председника ГО Серџа Крстаноског.

О неопозивој оставци написаној 4. фебруара, у једној реченици која је на Скупштини окарактерисана као лични чин, одборници се нису изјашњавали, већ су је само констатовали.

Сходно Закону о локалној самоуправи и Статуту ГО Костолац, како је образложила председница Скупштине Милена Церовшек, председник Градске општине Костолац „остаје на дужности и врши само текуће послове до избора новог председника“.

Разрешењем председника Градске општине и престанком његовог мандата, престаје и мандат заменика председника ГО и чланова Већа. Као и председник Градске општине сви они остају на дужности док Скупштина не изабере нове:

-Пошто је Скупштина без одлучивања решењем утврдила да је председнику ГО Серџу Крстаноском престао мандат, утврђено је да разрешењем председника, престаје мандат заменика председника Далибора Илића и чланова Већа ГО Костолац. Сви они остају на дужности до избора новог председника, рекла је на седници Скупштине Милена Церовшек.

Седница Скупштине је одржана у пуном сазиву, односно присуствовао је 21 одборник.

Share.

Comments are closed.

Skip to content