Одборнике Градске општине Костолац очекују новине и савременији начин  рада на седницама Скупштине. Председница Скупштине Милена Церовшек, која је на ову одговорност изабрана 27. децембра прошле, 2018. године, најавила је увођење електронских седница:

            -Ускоро ћемо добити нови Пословник о раду Скупштине чију претходну сагласност  очекујемо од Скупштине Града Пожаревца. Планирамо да у наредном периоду уведемо новину у раду, тако што ћемо по угледу на Скупштину Града увести електронску седницу на којој ћемо практично користити исти апликативни софтер како би је било лакше пратити.

            Комуникација са представницима свих одборничких група у садашњем саставу Скупштине одвијаће се на квалитетнијем нивоу. Наиме, на последњој седници, председница Милена Церовшек позвала је шефове одборничких група на консултације пре сваке седнице. Наиме, како она каже, обављаће састанке са шефовима одборничких група где ће се разматрати дневни ред како би се лакше и ефикасније доносиле одлуке на Скупштини.

            Иначе, одмах након ступања на функцију председнице Скупштине, Церовшек је позвала на сарадњу све одборнике:

-Одмах сам се свим шефовима одборничких група  договорила  да пропорционалном учешћу у раду Скупштине као одборници могу да буду у скупштинским радним телима и комисијама, каже она. Неки су то прихватили, неки нису. Једна од новина у раду на којој инсистирам су „отворена врата“ јер је то начин да се директно упознам са свим проблемима грађана Костолца и све четири месне заједнице које припадају ГО Костолац.

                            Из досадашњег рада Скупштине

           У овој години одржане су четири седнице Скупштине ГО Костолац, три редовне и једна сазвана по хитности ради давања мишљења о доношењу плана детаљне регулације „Драгуљ“. Донето је 14 решења међу којима о формирању комисија и тела Скупштине, дата је сагласност за нови Статут Установе Центар за културу „Костолац“. Због поднетих оставки троје чланова Већа ГО, Скупштина је донела решење о њиховом разрешењу и спровела изборе  за нова три члана са пратећим решењима. Скупштина је усвојила и одлуке о изменама Одлуке о установљењу Повеље Ђорђе Вајферт под називом „Вајфертов жиг – кључ Костолца“ и звања Почасног грађанина Костолца и награда Ђак генерације школа ГО Костолац и Спортиста генерација школа ГО Костолац.

.

Сарадњу са извршном влашћу у Костолцу последњих месеци, председница Скупштине оцењује као задовољавајућу:

Увек има места за боље и у том циљу са члановима извршних органа власти имам сталне контакте, поготову са председником ГО Костолац Серџом Крстаноским, јер нам је заједнички задатак да омогућимо квалитетније услове за задовољење потреба и интереса грађана ГО Костолац.

О реализацији скупштинске одлуке о буџету за 2019. годину којом су предвиђене многе инвестиције, Церовшек каже да је реализација у надлежности  Већа Градске општине Костолац и да Скупштина може да пружи подршку, али без мешања у њен рад.

                                                                                        Д. Деурић

Share.

Comments are closed.

Skip to content