У Пожаревцу је у уторак, 26. маја, одржана седница Скупштине града на којој је између осталог донета одлука о доношењу Плана Генералне регулације ,,Пожаревац 1“, као и одлука о измени ПГР-а „Пожаревац 2“. Детаљна образложења на ове теме дали су Божидар Манић и Игор Марић, инжењери архитектуре.


 

На овом заседању Александар Димитријевић и др Јасмина Николић реизабрани су на места в. д. директора Јавног комуналног предузећа “Водовод и канализација” и Историјског архива.

Марија Трнавац

Због престанка мандата, због одласка у заслужену пензију, разрешен је дужности досадашњи в. д. директора пожаревачког Спортског центра Ненад Митић, а на његово место именована Марија Трнавац, дипломирани правник.

Трнавац се захвалила одборницима на указаном поверењу уз напомену да ће се у складу са новонасталом ситуацијом која је погодила цео свет, па и Србију, потрудити да несметано спроводи програм инвестиција и свега неопходног за нормално функционисање Спортског центра и остваривања што бољих резултата спортиста.

 

Мирослав Унгурјановић, Бојан Илић и Милић Јовановић

Одборници су дали сагласности на извештаје о раду и пословању установа и фондације за 2019. годину Народног музеја, Народне билиотеке “Илија М. Петровић”,  Центра за културу, Градског женског хора “Барили”, Историјског архива, Фондације Миленин дом-Галерије Милене Павловић Барили, Туристичке организације града Пожаревца, Спортског центра и Здравстене установе “Апотека Пожаревац”.

Већином гласова усвојен је и извештај о прошлогодишњем раду градског Штаба за ванредне ситуације, али и план рада Штаба за 2020. годину.

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content