Радно председништво

У Пожаревцу се данас одржавају две седнице Скупштине града. Прва је окончана након нешто више од сат времена. Одборници су, овога пута, без учешћа демократа, гласали акламацијом, то јест подизањем руку. Све тачке дневног реда усвојене су без дискусије.

На самом почетку, председник пожаревачког локалног парламента Бојан Илић, саопштио је одборницима да су досадашњи чланови Градског већа Млађан Николић и Иван Јовић поднели оставке.

Јовић се захвалио представницима Града на указаном поверењу и оствареној досадашњој сарадњи. Такође се захвалио одборницима на конструктивним расправама и добрим предлозима. Према његовим речима, некада су расправе биле жустрије, али све у духу коректне борбе, и остваривања што бољих услова за живот грађана Града Пожаревца.

Галина Павленко Перић и Драги Ивић

Одборници су донели решења о престанку дужности и именовању мр Каталин Тасић за директорку Градског женског хора “Барили” . Такође, разрешен је вршилац дужности Центра за културу Драги Ивић и на ову функцију именована Галина Павленко Перић. На челу јавних предузећа “Топлификација” и “Љубичево” поново се налазе Дејан Дачић и Мирко Стојановић.

 

Скупштина је дала и сагласности на планове и програме рада и развоја, као и на финансијске планове установа за ову годину (Центар за социјални рад, Центар за културу, Народни музеј, Туристичка организација и Дом здравља).  

Наредна седница Скупштине заказана је за 14 часова и на њој ће бити именивани нови чланови Градског већа Пожаревца.

Share.

Comments are closed.

Skip to content