У Пожаревцу је јуче одржана седница Скупштине града Пожаревца. Након усвајања другог ребаланса буџета, локална самоуправа располаже са 6,2 милијарде динара. Укупан трансфер Градској општини Костолац за ову годину, утврђен ребалансом 2, износи 288.175.987 динара.

Одборници су на последњем заседању донели и одлуку о оснивању Савета за здравље, који ће између осталог имати задатак да разматра приговоре о повреди појединачних права пацијената на основу прикупљених доказа и чињеница,  разматра извештаје саветника пацијената, прати остваривање права пацијената и предлаже мере за заштиту и промоцију права пацијената, али и доноси предлог плана јавног здравља на локалном нивоу.

Такође, измењена је и Одлука о остваривању права на накнаду за вантелесну оплодњу. Од 1. јануара наредне године, мајке које су добиле једно дете вештачком оплодњом, а нису једном или оба пута биле обухваћене овим процесом ускористивши подстицај Града Пожаревца, имаће права на процес вештачке оплодње о трошку локалне самоуправе ради добијања другог детета.

Локални парламент дао је сагласности на извештаје о реализацији програма пословања, као и на одлуке надзорних одбора јавних јавних предузећа и јавних комуналних предузећа за прошлу годину.

Share.

Comments are closed.

Skip to content