2020-08-18T08:05:44+02:00 17. августа, 2020. 20:47 |

Скупштина града Пожаревца: Саша Павловић градоначелник Пожаревца

Одборници Скупштине града Пожаревца су тајним  гласањем, на данашњој седници, за градоначелника изабрали Сашу Павловића, одборникa са листе Српске напредне странке.

Он је у свом експозеу који је изнео пред одборнике, између осталог рекао, да је један од основних циљева  изједначавање услова живота у граду и у сеоским срединама.

-Сада можемо да се похвалимо да имамо села која су готово комплетно сређена, пре свега у северним деловима града, док ће у наредном периоду више пажње бити посвећено осталим насељима. Изградња и одржавање комуналне инфраструктуре спада у кључне функције локалне самоуправе и директно утиче на стандард живота грађана. Постављени су јасни циљеви да се најпре уреде главни улазни правци у град, како би се створили услови да се уреде главне градске саобраћајнице и центар града, и да се упоредо уређују и све остале улице за које се укаже потреба. Главни принцип је био и остаће да се приликом реконструкције улице замени и сва подземна инфраструктура тамо где је то неопходно и да се тек након свих тих радова улица асфалтира и коначно уреди, навео је градоначелник Саша Павловић.

На овом заседању изабран је и заменик градоначелника. Ову функцију обављаће Славиша Алексић из редова СНС-а.

Гласало се и за чланове Градског већа. Тако ће поред градоначелника и заменика градоначелника, део извршне власти бити и Томица Стојановић, Дарко Мирковић, Дејан Крстић, затим Владимир Петровић, Бојан Динић, Милан Јовић, Драган Радовановић, Марко Милојевић и Срђан Милетић.