Јучерашња седница Скупштине града којом је председавао Бојан Илић, отпочела је саопштењем да ће Саша Митровић убудуће наступати као самостални одборник Покрета обнове Краљевине Србије – ПОКС.

Тајним гласањем са 42 гласа „за“ и 13 „против“, за новог члана Градског већа коме је припао ресор просвете, изабран је Томица Стојановић, директор Основне школе „Свети Владика Николај“. Он је на ову функцију дошао после оставке Весне Пејић.

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић образложио је да ће се здравство које је до сада било уз просвету, припојити ресору друштвене делатности и социјалних питања, за које је задужен члан Већа Славиша Стојковић.

Новоизабрани члан Градског већа захвалио се одборницима на указаном поверењу, истакавши да ће овај посао обављати у корист свих грађана Града Пожаревца.

Томица Стојановић

У наставку седнице, након краће полемике, одборници су усвојили Одлуку о измени Статута Града. Такође је измењена и Одлука о установљењу награда и других јавних признања Града Пожаревца.

Пред одборницима се нашао и предлог Одлуке о отуђењу градског грађевинског земљишта. Наиме, из јавне својине Града, по спроведеном поступку непосредне погодбе, отуђује се непокретност површине од преко 2 ара у корист Привредног друштва „STYLINE“ ДОО Пожаревац.

Скупштина је донела решење о формирању пројектно – стручног тима јавног тела, и разрешила и именовала чланове школских одбора у Основној школи „Свети Владика Николај“ у Брадарцу и пожаревачкој Медицинској школи.

Међу важнијим одлукама донетим на овој седници су и оне које се односе на мреже јавних основних школа, односно на јавне предшколске установе на територији Града.

Share.

Comments are closed.

Skip to content