2016-12-16T03:10:17+01:00 30. марта, 2016. 11:02 |

СКУПШТИНA ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ КОСТОЛАЦ: Јелена Шаманц на челу Центра за културу

DSC_0369

Радно председништво

У Костолцу је одржана седница Скупштине градске општине на којој је разматрано 11 тема, а на почетку заседања председник парламента Ненад Марковић, прочитао је изјаву досадашњег одборника Либерално демократске партије Владице Бранковића, о његовом преласку у одборничку групу Српске напредне странке.

Након доношења решења о престанку мандата преминулог одборника Српског покрета обнове Боре Живковића, коме су одборници минутом ћутања одали пошту, потврђен је мандат одборници Тијани Муљајић, са изборне листе Српска напредна странка-Александар Вучић (НС-СПО-ДСС-ПС), која је овом приликом  положила заклетву.

У наставку заседања усвојена је одлука о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета Градске општине Костолац за прошлу годину. Образложење по овој тачки дала је начелница Управе Анђелија Миливојевић. По њеним речима, Закон о буџетском систему налаже обавезу  корисника буџетских средстава да завршне рачуне ставе на увид екстерној ревизији. Дата је сагласности на употребу имеDSC_0379на Костолац у називу Рагби клуба, као и одлука о измени Статута Центра за културу. Ово из разлога, како је за г
оворницом истакла в. д. директорке Јелена Илић, што је Народна скупштина Републике Србије усвојила измене Закона о култури.

С обзиром на то да је Јелена Илић на истом заседању, поднела оставку на место в. д. директорке костолачког Центра за културу, након доношења решења о престанку чланства Милету Ћурчићу у Већу ГО Костолац, на предлог председника Градске општине Ивана Савића, Илићева је именована за новог члана Већа, за спорт и културу.

По Савићевим речима, Јелена Илић је у претходном периоду одлично обављала досадашњу функцију, тако да би била права штета, како је рекао, да не учествује у даљем функционисању Градске општине Костолац.

DSC_0394

Јелена Шаманц

Нова в. д. директорка Центра за културу је Јелена Шаманц, мастер проф. физичког васпитања и спорта из Костолца. По њеним речима, ова установа треба да буде кључни носилац културних и уметничих друштава. Центар ће тежити ка богатом, разноврсном програму, односно активностима које ће подићи естетски ниво публике, коју је потребно укључити и као актере у свим представама, концертима… Основни циљ драмског програма, по њеним речима, биће повећање обима и побољшање квалитета позоришне понуде. Такође, један од задатака је и организација представа на локалном нивоу и укључивање у ову активност деце и младих.

По завршетку седнице Скупштине ГО, одржана је конференција за медије на којој се председник костолачког локалног парламента Ненад Марковић осврнуо на усвојене одлуке и донета решења.

-Рад Скупштине био је јако конструктиван. Донет је низ важних одлука. Такође, споменућу и то да је одборница Партије уједињених пензионера Србије Мира Филиповић, на крају скупштинског заседања најавила да приступа Одборничком клубу СНС, што ће на наредној седници бити озваничено, рекао је између осталог Марковић.

Како су на седници Скупштине за директорку Центра за културу и члана Већа именоване младе особе, новинаре је интересовало да ли то значи да се у костолачкој средини све већа пажња поклања младим кадровима. Председник ГО Иван Савић истакао је да се Јелена Илић, нови члан Већа својим досадашњим радом препоручила за ангажовање у овом органу извршне власти.