2021-05-24T11:17:12+02:00 24. маја, 2021. 11:15 |

Скупштина општине Кучево: Други ребаланс буџета

Минутом ћутања одборници Скупштине општине Кучево прошлог петка на почетку заседања опростили су се и минутом ћутања одали почаст свом  Кучевљанину, легенди музике  Ђорђу Марјановићу који је тог дана сахрањен у Алеји великана у Београду.

У наставку седнице којом је председавао Бранко М. Кецман, одборници су се упознали са захтевом председника Националног савета Влашке национале мањине Новице Јаношевића да му се достави одговор на питање:  „Кога у Скупштини заступа Снежана Гржобић Павловић?“.  Одговорено му је да је она одборница са листе Влашке странке Мост и да легитимно учествује у раду Скупштине. На седници је констатована оставка одборнице СНС Милице Михајловић коју је поднела из личних разлога.

Највећу пажњу изазвао је предлог одлуке о другом ребалансу буџета Општине у овој години. Према речима председника Скупштине Кецмана овим изменама придодата су приходима средства Министарства културе и информисања у износу од 1 милион и 60 хиљада динара и средства Министарства државне управе и локалне самоуправе – 2 милиона и 380 хиљада.

-Извршене су још неке корекције.  Планирани приходи су смањени за 6 милиона, а приходи из осталих извора повећани за 30 милиона, наиме укупно планирани приходи су смањени и износе 570 милиона динара. Што се расхода тиче одобрена су средства за куповину уметничких дела, 1 милион и 60 хиљада и 2 милиона и 380 хиљада за набавку таблица са називима улица и бројева. Такође су опредељена средства за стрелце противградне заштите , за суфинансирања приликом конкурисања за одређене пројекте и за учешће у пројекту „Чиста Србија“. Повећана су средства за програм унапређења безбедности у саобраћају, за социјална давања као и за започети пројекат уређења дечјег игралишта. Повећали смо и давања месним заједницама и јавним установама  за редово функционисање. Истовремено су смањени одређени расходи према утврђеним приоритетима, рекао је поред осталог Кецман.

Поред  одлуке о ребалансу, Скупштина је усвојила и одлуку о завршном рачуну Општине за 2020. по којој је у прошлој години остварен суфицит од 2,5 милиона. На завршни рачун позитивно мишљење претходно је дала независна ревизијска институција.

Од осталих донетих одлука издвајамо одлуке о допуни ценовника за наплату пијачнине на зеленој пијаци у Кучеву, о отуђењу, а истовремено и прибављању одређених непокретности у јавну својину и о одобрењу назива Радио Кучево новоотвореној  радио станици.

Одлуком Скупштине за директорку Библиотеке именована је Јована Дишић. Кадровске промене извршене су и у једном броју школских одбора.