На прошлонедељној седници Скупштине општине Кучево, којом је председавао председник Бранко М. Кецман, усвојене су измене овогодишњег буџета Општине чији су приходи и расходи увећани за 13.746.000 динара.

Радно председништво

Према речима Кецмана, увећању су допринела средстава додељена Општини од стране појединих министарстава. Министарство за рад и социјална питања за Пројекат „Помоћ у кући за старија лица“ определило је 2.101.764 динара а Министарство заштите животне средине пребацило је Општини 1.207.219 динара за Пројекат „Превенције нелегалног одлагања отпада и уклањање отпада“.

Локалној самоуправи су у овој години додељена и средства за организовање манифестације „Михољски сусрети села“ и за куповину сеоске куће са окућницом. Средства су стигла и из Министарства културе за Пројекат дигиталиѕације у библиотеци.

Опредељена су додатна средства за противградну заштиту, за уређење фасада на зградама, за текуће одржавање уличне расвете и путне инфраструктуре, за развој пољопривреде, пројектну документацију за потребе школа, за Центар за социјални рад и Дом здравља ради обезбеђења несметаног функционисања установа. Ребалансом су додатна средства усмерена за уређење зелених површина, за месне заједнице, спортске организације и текућу буџетску резерву.

Након усвајања ребаланса, укупна вредност за ову годину износи 583.764.000 динара, а толики су и расходи.

Друга важна одлука коју су усвојили одборници на овом заседању тиче се бесплатног суфинансирања активности на инвестиционом одржавању и унапређењу својстава зграда. Претходном одлуком Општина је за ове намене максимално могла да издвоји 50 одсто од предвиђених средстава, а новом одлуком је дозвољено 90 одсто.

На дневном реду седнице било је и неколико разрешења и именовања чланова школских одбора и Општинског савета родитеља.

Share.

Comments are closed.

Skip to content