2018-04-25T11:12:49+02:00 25. априла, 2018. 11:03 |

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЖАГУБИЦА: Једногласно о јавном интересу

 

Предсеништво

Бесплатан превоз деце, инвалида, пензионера и незапослених

На скупштинском заседању локалног парламента у Жагубици, одржаном 23. априла, којим је председавала Оливера Пауљескић, одборници су били једногласни приликом одлучивања о свим тачкама. Једна од важнијих јесте и она о покретању поступка утврђивања јавног интереса за експропријацију непокретности.

 

 

Одборници су, такође једногласно, усвојили одлуку о бесплатном превозу деце, инвалида, пензионера и незапослених лица на подручју ове општине.  Усвојен је и оперативни план за одбрану од поплава за воде другог реда за 2018.

 

Разрешења и именовања

За вршиоца дужности директора Јавног предузећа за планирање и управљање пројектима општине Жагубица именован је Јовча Миловановић, за председника Надзорног одбора  Стојан Гаузановић и члана Владан Милошевић. Утврђен је престанак функције заменику директора Дома здравља др Владимиру Марковићу, због упућивања на специјализацију и подношења писмене оставке, као и председнику Надзорног одбора Владану Лазићу који обавља функцију директора Туристичке организације. За новог председника Надзорног одбора Дома здравља именован је др Љубомир Крстић.

 

Доста пажње на последњој седници локалног парламента посвећено је извештају о раду Јавног предузећа за планирање и управљање пројектима општине Жагубица за 2017. годину. Ово предузеће је остварило укупне приходе од 8.177.812,74 динара.

Детаљније у празничном броју новина „Реч народа“, који ће бити на трафикама од четвртка, 26. априла.                       

Д. Динић