У Костолцу је одржана редовна годишња и уједно изборна Скупштина шаховског клуба „Рудар“. Усвојен је годишњи план о раду, финансијски извештај за 2018, као и финансијски план за 2019. годину. Како је досадашњем руководству истекао чтворогодишњи мандат, поново је,   једногласно, за председника изабран Бобан Максимовић. Уместо досадашњег секретара Предрага Нешића, који се преселио у Београд, изабран је Александар Новаковић.

      Стари – нови председник Максимовић упознао је делегате са резултатима и успесима клуба у минулом периоду, као и са пласманом мушке и женске екипе у више рангове такмичења.

      – Клуб је на здравим основама. Радили смо са максималним ентузијазмом. Имамо изузетне успехе на кадетским и омладинским првенствима. Женска екипа је стандардан члан Прве лиге ЦС, а мушка је успела, такође да се пласира у прволигашки ранг такмичења. Изабрани смо за најбољу екипу у 2019. години на територији Града Пожаревца од стране спортске редакције „Реч народа“ и Спортског савеза Града Пожаревца. Верујем да ће сви ови наши успехи и признања, допринети да добијемо још конкретнију подршку од стране Градске општине Костолац и да ће се препознати наш рад, који из године у годину бележи праве резултате, како у сениорском, тако и кадетско-јуниорском узрасту, каже Максимовић.

          На предлог председника Максимовића за свеукупан рад у ШК „Рудар“, као и у Браничевском округу на унапређењу и развоју шаховске игре, Предрагу Нешићу је додељена доживотна титула почасног председника клуба. Клуб је добио нови Управни и нови Надзорни одбор састављен од угледних костолачких предузетника и заљубљеника у игру на 64 поља. Ново руководство очекује да ће се ове године коначно решити и питање клупских просторија које ШК „Рудар“ још у век нема.

                                                                                 Текст и фото: Р. Сандић   

Share.

Comments are closed.

Skip to content