У Петровцу је одржана седница Скупштинског Пододбора за пољопривреду којом је председавао народни посланик и председник  Милија Милетић.  Тема је била „Сточарство и пољопривреда – шанса одрживог развоја у неразвијеном подручјима Републике Србије и утицај на живот и стандард грађана“. Пододбор је, иначе основан у оквиру Одбора за пољопривреду надлежног за неразвијена подручја. 

      Састанак је био добра прилика да се пољопривредници информишу о могућностима решавања проблема са којима се сусрећу. Говорило се о стимулацијама у сточарству,  еАграр-у, руралном развоју, агрокултури, субвенцијама…

     На питања су одговарали: чланови Пододбора и народни посланици др Ненад Митровић, Дејан Игњатовић и Миомир Стојиљковић. Седници су присуствовалиi: народна посланица Наташа Ивановић,  државни секретар у Министарству пољопривреде Вељко Одаловић, помоћник министра за пољопривреду Александар Богићевић, заменик председника Општине Петровац Горан Ристић и помоћници председника петровачка Општине Борис Гвоздић и Добрица Милосављевић. 

     Кроз пројекат „Јачање парламентарне демократије“  одржавање састанка подржано је од стране UNDP-a, Швајцарске канцеларије за сарадњу. 

Share.

Comments are closed.

Skip to content