2019-09-20T08:36:19+02:00 20. септембра, 2019. 08:36 |

СЛАБ СТАРТ ПОЖАРЕВАЧКОГ СРПСКОЛИГАША: Предстоје боље игре

Прво коло и пораз у Чачку од Борца (0:4), у другом реми без голова,  код куће са Шумадијом из Аранђеловца, па пораз у Тутину 4:2, а онда и на Вашаришту од Мокре Горе 2:1, допринели су смени тренера Зденка Муфа. Нови тренер Жарко Јовановић освојио је бод у Горњем Милановцу (0:0), а затим и сва три против РСК-а. Спортски директор Младог радника 1926 Војислав Бојатовић пун је оптимизма за нове сусрете током ове јесени.

  -Наш тим је у односу на прошло првенство доста промењен. Пуно је младих играча и потребно је одређено време да се уиграју и тако да се дође до тимске игре. Старт је био слаб, из четири сусрета од могућих 12 освојен је    само бод што је велики подбачај. Због тога смо се са Зденком Муфом пријатељски растали и одмах ангажовали Жарка  Јовановића из Уба са надом да ће доћи до позитивних промена које резултирају освајањем бодова, каже Бојатовић.

Бод од Такова  и сва три од РСК-а  уносе нови елан за пробој ка средини табеле.

 -Та четири бода из две задње утакмице имају вишеструко значење. На првом месту су подстицајни за све нас из клуба јер нам предстоји велика борба за бекство из доњег дела табеле. Наш почетни циљ је за ову сезону био да будемо у златној средини.

На Вашаришту је одигран комшијски или Браничевски дерби. РСК је  тешком муком савладан.

 -Рабровци су се жестоко борили. Имају искусан састав и сигурно је да нам ова победа са минималцем доноси одређену сигурност. Нама је победа била императив у тој  престижној утакмици која је изазвала велико интерсовање љубитеља фудбала  из Пожаревца и Браничевског округа, каже Бојатовић.

                                                                                        Текст и фото: Р.Сандић