2018-12-17T17:23:23+01:00 17. децембра, 2018. 17:23 |

Славица Булутић нова председница Oпштине Кучево

Славица Булутовић

Одборници прихватили писмену оставку досадашњег председника Новице Јаношевића, који одлази на дужност председника Националног савета Влаха

У понедељак, 17. децембра заседали су одборници Скупштине општине Кучево и на првој, редовној седници тога дана усвојили ребаланс буџета за ову годину и буџет за 2019, у вредности од 615 милиона динара. Тиме је Кучево прва општина у Округу која је усвојила најважнији финансијски документ за наредну годину.

Новица Јаношевић

На заседању је прихваћена оставка досадашњег председника Општине Новице Јаношевића, који преузима нову дужност, функцију председника Националног савета Влаха, пошто је листа на којој је он био носилац, на недавним изборима однела убедљиву победу. По новим прописима неспојиво је две председничке функције обављати истовремено. Са усвајањем оставке председника, престао је мандат заменици председника Славици Булутић и члановима Општинског већа.

Након паузе одржана је нова седница Скупштине сазвана по хитном поступку на којој је за председницу Општине изабрана Славица Булутић (1973), мастер економиста за рачуноводство и ревизију.

Нова заменица председнице је Мица Лукић – Раденковић, а новоизабрани чланови Општинског већа су Милош Петровић, Љубиша Војић, Зоран Кузмановић, Славиша Маријоковић, Давор Станојевић, Горан Пејић и Сања Вукојевић.