Вишегодишња традиција Пожаревљана и Костолчана да са првим пролећним данима крену са уређењем и чишћењем града није изневерена ни ове године. Као да су једва дочекали лепо време, организатори и учесници акције „Волимо свој град“, последње суботе у марту уредили су и очистиле све јавне површине које су планирали. На седници Штаба акције оцењено је да је то била најууспешнија активност у последњих пет година.

      „Успели смо да очистимо три велике дивље депоније у Пожаревцу и то ону на локацији Игма – циглана, затим код Моравкиног вртића и у Стишкој улици иза Бамби парка. Такође је очишћена и депонија на улазу у Костолац а средили смо и паркове у центру Пожревца, код Аутобуске станице, код Дома омладине. Радило се и у радним организацијама: у Заводу за здравствену заштиту, Заводу за пољопривреду „Стиг“, Ветеринарском заводу, у Предшколској установе…Дан уочи акције у центру Пожаревца поделили смо Пожаревљанима 1.200 садница, истакла је на седници Штаба Мирјана Лекић.

       Иначе, у првој овопролећној акцији „Волимо свој град“ учествовали су радници „Дунав-Мораве“, „Водопривреде“, „Предузећа за путеве“, „Занат сервиса“, Покрета горана, Јавог комуналног предузећа, КПД Забела, Електромораве…Штаб је одлучио да се наредна акција изведе 22. априла, на Дан планете земље.

(С.Е.)

Share.
Leave A Reply

Skip to content