У Улици Моше Пијаде тренутно се изводе радови на изградњи нове фекалне канализације. Између осталог, радиће се нови прикључци за Истражни и Женски затвор, као и за Депо Историјског архива, најављује менаџер Града Пожаревца Митар Караџић.

 

Фекална канализација ради се и у Месној заједници „Горња мала“, Улици Ослободиоци Пожаревца, а урађена је и у Милешевској и Хумској. При крају су пројекти у МЗ „Сопот“, у улицама Народној, Узун Мирковој и Слободана Новаковића. Споменимо да су радови отпочели и код Меминца, у Улици Баје Секулића. Вредност тих инвестиције је око 26 милиона динара.

 Са стабилизацијом времена очекује се завршетак изградње фекалне канализације у Шестој тенковској улици, која ће се надовезати на Моше Пијаде. Завршава се и инвестиција у Улици Радована Драговића, у којој је нажалост терен био доста неприступачан због појаве подземних вода, а при крају је и реализација треће фазе пројекта изградње примарног вода фекалне канализације Лучица – Пругово – Пољана. Склопљен је уговор за реализацију и четврте фазе ове инвестиције, према Пољани. Тиме ће комплетно бити завршен примарни вод за прикупљање секундарне отпадне воде по насељима.

Менаџер Града Пожаревца Митар Караџић је у изјави за регионални недељник „Реч народа“ напоменуо да је окончан пројекат ширења фекалне канализације у Поречкој улици, чиме ће Колубарска, у коју се до сада сливала канализација са Варошког брда, бити растерећена.

Предстоје радови на црпној станици у Љубичеву, а након тога и радови на ширењу фекалне канализације према Индустријској зони, односно београдском путу. Осим тога, склопљени су уговори о изградњи фекалне канализације у Улици Милице српскиње, Родољуба Чолаковића и ПП одреда, у којој би након свих инфраструктурних радова уследила и замена коловозне конструкције.

Када је реч о замени азбестно – цементног цевовода, окончана је реализација инвестиције у Улици Краљевића Марка и Невесињској, којој предстоји потпуна реконструкција – асфалтирање коловоза и изградња тротоара. Јавно комунално предузеће „Водовод и канализација“ објавило је јавну набавку за замену азбестних цеви у Црногорској и Поречкој улици, као и за изградњу нове водоводне мреже у улицама Боже Димитријевића и Призренској, у којој је до сада често долазило до хаварија. Водовод је  за ову годину, одмах по завршетку Љубичевских коњичких игара, планирао и реконструкцију црпне станице у Стишкој улици у Пожаревцу.

Отпочела је санација старог корита реке Млаве (од Братинца до Набрђа) у вредности од око 70 милиона динара. Друга фаза пројекта подразумева радове на релацији Набрђе – Трњане.

Изводе се радови на изградњи Јужног колектора, од Брежанског канала, па све до Улице Шесте личке. Прва фаза пројекта подразумева радове од Брежанског канала до пруге, а друга фаза, од пруге до Шесте личке. Са радовима се тренутно стигло до МИП-а и наставиће се до Улице Ђуре Ђаковића. Град очекује да ће се реализација прве фазе изградње кишне канализације окончати до краја августа. Иначе, Јужним колектором биће покривени МЗ „Горња мала“, односно, насеље Бусије, као и Улица „27. априла“.

М. П.

Share.

Comments are closed.

Skip to content