У галерији Центра за културу Смедерево отворена је изложба радова насталих на  X Међународној ликовној колонији “Костолац 2018”. Колонију је организовало Удружење ликовних стваралаца „Спектар“ августа прошле године у Костолцу када су  уметници имали прилику да током пет дана стварају дела. На колонији  је  учествовало петнаест  уметника из Србије, Републике Северне Македоније и Босне и Херцеговине, када је настало двадесет ликовних дела, рађених у различитим техникама – уљу, акрилу, песку…

Рад колоније био је и у знаку тематске, мотивске и стилске разноврсности, док су покровитељство пружили Градска оштина Костолац и Центар за културу овог града на Дунаву.

Изложбу у Смедереву отворила је Снежана Милошевић, председница Удружења ликовних стваралаца „Спектар“, а  поклоници ликовне уметности радове ће моћи да виде до краја овог месеца.Овом приликом изложене су фигурације, апстракције, пејзажи и мртва природа.  Излагање радова са костолачке колоније лагано постаје традиција у Центру за културу Смедерево,  јер је ово трећа година да поставку могу видети и Смедеревци.

В.Винкић

Share.

Comments are closed.

Skip to content