2019-01-05T11:18:54+01:00 5. јануара, 2019. 11:18 |

СЛОВЕНИЈА – ФУДОКАН: Јанковићу две златне медаље

У Порторожу у Словенији одржан је 24. Европски фудокан шампионат и Куп за децу у традиционалним и фудокан спорт дисциплинама, за све узрастне категорије, у екипној и појединачној конкуренцији, као и за такмичаре са посебним потребама, у организацији Светске фудокан Федерације и Фудокан савеза Словеније, као техничког организатора.

На Купу за децу учествовала су 362 такмичара из 16 земаља. У генералном пласману према броју освојених медаља, репрезентација Србије заузела је 4. место.

На Европском фудокан шампионату учешће је узело 370 такмичара из 20 земаља. У генералном пласману по броју освојених медаља, репрезентација Србије заузела је 6. место. Из Карате клуба „Камиказе“ Пожаревац, на овом такмичењу за репрезентацију Србије наступио је тренер и такмичар клуба, Предраг Јанковић у категорији ветерана 55-59 година у дисциплинама борбе појединачно и tsume-ai. У обе дисциплине освојио је златне медаље за репрезентацију Србије – у дисциплини борбе појединачно заузео је прво место испред румунског такмичара Paul Pintilie, као другопласираног и трећепласираног такмичара из Израела, Mamuka Tetrashvili, док је у дисциплини tsume-ai био испред руских такмичара, којима су припале: сребрна (Vasily Savransky) и бронзана медаља (Vladimir Kvashennikov).

            Светски шампионат у фудокан каратеу одржаће се у новембру месецу  у Штутгарту, а технички организатор је Фудокан савез Немачке.