Након завршетка овогодишње грејне сезоне, запослени у Служби за топлификацију огранка „ТЕ-КО Костолац“ ангажовани су на санирању мреже даљинског грејања костолачке општине. Душан Гргић, пословођа у Служби топлификације „ТЕ-КО Костолац“, истиче да су након завршетка званичне грејне сезоне одмах почели радови на терену. Припрема се наредна грејна сезона.

Душан Гргић

− Користимо повољне временске прилике да бисмо урадили све оно што је захтевало више рада и није могло да се санира у ходу током грејне сезоне. Иако је званични крај сезоне 15. април, ове године је она трајала нешто дуже. Радимо с малим бројем људи и зато морамо добро да планирамо да бисмо завршили све радове. Мењамо комплетне трасе цевовода да бисмо имали што мање кварова у наредним грејним сезонама – каже Гргић.

Он подсећа да велики број корисника у Костолцу и околним селима захтева и велики број интервенција на самом терену. 

 Костолачка топлификациона мрежа је стара и старији цевоводи убрзано се хабају и оштећују и морају бити замењени чим се за то укаже прилика. 

-Готово цела територија градске општине Костолац је покривена топлификационом мрежом, тако да је то обиман посао. Поред града Костолца, бринемо и о одржавању топлификационих мрежа у селима Стари Костолац и Дрмно. Трудимо се да благовремено дефинишемо приоритете за поправке и замене и да након тога све то и реализујемо на терену, каже Гргић и посебно истиче да се све обавља тимски са колегама из „Косово Обилића“ и да сви настоје да буду што експедитивнији, јер је пуно посла којег треба завршити. 

Р.Н.

Share.

Comments are closed.

Skip to content