На Великој сцени Центра за културу Пожаревац вечерас су проглашени лауреати овогодишње 15. Смотре дрaмских aмaтeрa Пoмoрaвљa и Пoдунaвљa „Живкa Maтић”. Након пет представа које су по избору селектора Александра Лукића изведене, не тако лаку улогу имао је жири кога су чиниле председница, пoзoришнa рeдитeљкa из Бeoгрaдa Цисaнa Mурусидзe Чoлoвић, и чланице директорка пожаревачке Филијале Националне службе запошљавања Соња Мирић Младеновић и професорка српског језика Пожаревачке гимназије Славица Јовановић.

Жири: Соња Мирић Младеновић, Славица Јовановић и Цисaнa Mурусидзe Чoлoвић

Једногласном одлуком, најбоља глумица Смотре је Јелена Стојадиновић која је креирала лик Мице у представи “Мрешћење шарана” Позоришта „Масука“ Центра за културу Велика Плана. Најбољи глумац је Валентино Ољача који је у комедији „Др“ Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић” Центра за културу Мало Црниће одиграо ујка Благоја.

Најбољи глумци Смотре: Валентино Ољача и Јелена Стојадиновић

Победничка представа 15. Смотре дрaмских aмaтeрa Пoмoрaвљa и Пoдунaвљa „Живкa Maтић” је „Др“ редитељке Невене Ракочевић Општинског аматерског позоришта „Бранислав Нушић” Центра за културу Мало Црниће. Награду је у име Ансамбла примио директор Центра за културу Мало Црниће Никола Томић,  који је на овој представи радио као мајстор тона и светла. Овај комад биће изведен на на предстојећим Сусретима варошких позоришта Србије “Миливојев штап и шешир”, фебруара наредне године у Пожаревцу.

У оквиру пратећих програма Смотре „Живка Матић“, Драмска секција Културно уметничког друштва „Бранко Радичевић“ Божевац одиграла је данас у Малој сали Центра за културу Пожаревац представу   „Зачарана принцеза“.

 

Групни портрет чланова жирија и лауреата Смотре “Живка Матић”
Галина Перић

Пригодном беседом, 15. Смотру дрaмских aмaтeрa Пoмoрaвљa и Пoдунaвљa „Живкa Maтић”  затворила је директорка Центра за културу Пожаревац Галина Перић.

Потом је у част награђених изведена представа „Сан Летње ноћи“ Позоришта „Миливоје Живановић“ у продукцији Центра за културу Пожаревац коју је режирао Дејан Цицмиловић.

 

(Опширан извештај прочитајте у недељнику Реч народа у уторак 6. децембра)

Текст и фото Влада Винкић

 

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content