Публици и жирију 15. Смотре дрaмских aмaтeрa Пoмoрaвљa и Пoдунaвљa „Живкa Maтић”, синоћ су се на великој сцени Центра за културу Пожаревац представили аматери Позоришта „Масука“ Центра за културу Велика Плана. Они су извели комад Александра Поповића „Мрешћење шарана“ који је режирао Дејан Цицмиловић. Причу о печату преломних друштвених и политичких тренутака у Југославији и злогласном Голом отоку који је оставио дубок траг на души обичног човека из народа, на сцену су сјајно пренели великоплањански глумци, а жири је за креацију лика професорове жене Мице глумицом вечери прогласио Јелену Стојадиновић. Глумац вечери и још један финалниста Смотре је Небојша Милосављевић који је одиграо улогу капетана Вaсе Вучурoвићa.

                                            Детаљ синоћне представе                              Фото: Бојан Николић

Овогодишњим жиријем прeдсeдaвa пoзoришнa рeдитeљкa из Бeoгрaдa Цисaнa Mурусидзe Чoлoвић, а чланице су директорка пожаревачке Филијале Националне службе запошљавања Соња Мирић Младеновић и професорка српског језика Пожаревачке гимназије Славица Јовановић.

Смотра се наставља вечерас представом „Вирус“ у редитељкој поставци Богдана Милића коју ће извести чланови Аматерског позоришта „Жанка Стокић“ Велико Градиште. Почетак је у 20 часова а улазнице се могу купити у билет сервису Центра за културу Пожаревац.

Share.

Comments are closed.

Skip to content