2019-11-30T22:47:43+01:00 30. новембра, 2019. 22:47 |

Смотра „Живка Матић“: Вечерас најбољи Светлана Пауновић и Драган Иванковић

Друге такмичарске вечери  Смотре драмских аматера Подунавља и Поморавља „Живка Матић“ представили су се чланови Аматерског позориште Културно уметничког друштва „Обилић“ у Крњеву изводећи драмски текст Миладина Шеварлића „Змај од Србије“.

Занимљиву причу о томе како се креира позоришна представа (у овом случају историја),  на начин који то „народ воли“ – уз мноштво легенди и митологије – на сцену је поставио  редитељ Предраг Живановић који се пожаревачкој публици представио и као глумац играјући неколико ликова.

Жири Смотре „Живка Матић“ који чине Горан Јовановић, филмски критичар, Душан Радовановић, члан Позоришта „Миливоје Живановић“ ЦЗК Пожаревац и Тијана Дрндаревић, професор српског језика у Пољопривредној школи „Соња Маринковић“ Пожаревац титулу глумице вечери доделио је Светлани Пауновић за две улоге: кнегиња Милица и Оливера, док је најбољу глумачку креацију остварио Драган Иванковић као деспот Стефан Лазаревић. Светлана Пауновић и Драган Иванковић вечерашњим признањима конкуришу за највише глумачке награде Смотре: „Одличје набољој глумици“ и „Одличје најбољем глумцу“ Смотре драмских аматера „Живка Матић“ које ће уз „Одличје најбољој представи“  бити додељена у уторак 3. децембра на завршној вечери.

Сутра од 20,00 часова на програму Смотре је комедија Јована Стерије Поповића „Покондирена тиква“ коју у режији Дејана Цицмиловића изводе аматери Дома културе „Влада Марјановић“ у Старом Селу.

Влада Винкић