str 3 - 6956

Председник Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић и амбасадор Индонезије о инвестирању у Пожаревац

Индонежанске фирме заинтересоване су за Пожаревац, истакао је његова екселенција амбасадор Индонезије Хари Ј. Р. Кандоу, приликом сусрета са председником Скупштине града Пожаревца Банетом Спасовићем, на Међународном сајму туризма у Београду.

Како је још указано, основни мотив за ову потенцијалну сарадњу је одлука Града Пожаревца да купи Шећерану и изгради респектибилну индустријску зону. Иначе, Спасовић и Кандоу већ су неколико пута разговарали на ову тему, тако да је реч о још једном позитивном искораку за Пожаревац у правцу конкретизације привредне сарадње на међународном плану.
Његова екселенција амбасадор Индонезије, истакао је да је након претходних разговора са председником Скупштине и представницима из Пожаревца, увидео велики потенцијал за сарадњу:

– Видели смо да су понуде из Града Пожаревца јако привлачне и даћемо све од себе као представници амбасаде Индонезије да доведемо неколико компанија и фирми. Сматрамо да је Пожаревац стратешко место, одлично позициониран, није далеко од Београда и има доста објеката и локација за које је мало потребно како би се довеле у потпуну функцију. Још увек смо на бази планова, али ћемо се као амбасада максимално ангажовати на успостављању сарадње са Пожаревцем, рекао је Кандоу.
Председник Скупштине града Пожаревца Бане Спасовић, указао је на то да је ово трећи или четврти сусрет са индонежанским амбасадором и да се разговарало о конкретној економској сарадњи и потенцијалним инвеститорима из Индонезије:

– Упознати су са тим да је Пожаревац створио одговарајући привредни амбијент, дакле, завршили смо северни блок индустријске зоне, на површини нешто већој од 9 хектара. Ускоро ћемо огласити продају тог земљишта опремљеног инфраструктуром. Реч је о врло погодној локацији, јер је Пожаревац геостратешки на врло добром месту, близу је Београда, близу су аутопут и Дунав. Наравно, амбасадор Индонезије је врло добро информисан о томе да је Пожаревац откупио стару индустријску зону, Шећерану, са површином од 22 хектара земљишта и одличном локацијом. Дакле, ту већ има неколико објеката од по пар хиљада квадратних метара пословног простора. Указали смо нашим пријатељима из Индонезије на тај потенцијал, на шта нам је речено да је „Indofood company“ заинтересована за улагање. Објаснили смо и који су наредни кораци локалне самоуправе на стварању респектибилне индустријске зоне на месту Шећеране и напоменули да наредних месеци доносимо одговарајуће одлуке за израду елабората, који ће нам омогућити да конкретно понудимо инвеститорима и земљиште и пословне објекте, истакао је председник Скупштине града Пожаревца.

Спасовић је том приликом позвао амбасадора Индонезије да буде гост Пожаревца на финалу предстојећег турнира „Final four“, заказаном за 28. септембар. Његова екселенција Кандоу потврдио је да ће му то бити међу приоритетима у планирању својих обавеза и истакао позитивне утиске о туристичкој промоцији Пожаревца и општина Браничевског округа, као и то да је већ више пута доводио пријатеље и фамилију у Виминацијум: „Волим Пожаревац. Има пуно тога да понуди туристима, уз одличу кухињу, тако да се увек радо враћам“, рекао је између осталог амбасадор Кандоу.

Share.

Comments are closed.

Skip to content