2018-12-26T09:09:07+01:00 26. децембра, 2018. 09:09 |

Спортски центар Пожаревац добија ново рухо

Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић и градски менаџер Митар Караџић обишли су Спортски центар, где се одвијају радови на реконструкцији дворане, али и на постављању балон хале и осталих садржаја који ће бити на услузи рекреативцима и професионалним спортистима.

            Према речима директора Спортског центра Ненада Митића тренутно се припрема конструкција за измену фасаде, унутра се ради спуштени плафон, скидају стара седишта, фарбају трибине и припрема се монтажа нових седишта.

            -Поред тога радиће се фарбање целе хале са унутрашње стране, замена купилита и уз спуштени плафон у холу, Спортски центар ће добити сасвим нови изглед споља и изнутра. Такође, почетком 2019. године стадион малих спортова добиће нову подлогу – тартан за све спортисте, тако да уз тениски и кошаркашки терен, балон халу, сви они који се баве спортом биће веома срећни, рекао је Митић.

            Градоначелник Пожаревца Бане Спасовић је истакао да је ова инвестиција вредна 30 милиона динара и да ће се по окончању реконструкције добити савремени и модерни Спортски центар.

            -Град Пожаревац је кроз ребаланс определио средства у висини од 9 милиона динара за пројекат затвореног базена и већ имамо заказане састанке са министром спорта, који ће нам пружити одговарајућу помоћ на пројекту када је у питању ова инвестиција. У току наредне године очекује нас реализација бројних инфраструктурних пројеката који ће променити сам Град, у смислу решавања највећих еколошких и комуналних проблема који су се нагомилавали током више деценија. Крајем године завршене су јавне набавке и изабрани су извођачи радови за велике пројекте као што су рецеклажни центар, трансфер станица, секударна мрежа у Лучици, кишни колектор, тако да већ сада имамо закључене уговоре у вредности од близу 500 милиона динара, закључио је Спасовић.

            На питање колико се у просеку касни у роковима за извођење радова у Пожаревцу, градски менаџер Митар Караџић наглашава да таква анализа није рађена, али да кашњења нису велика.

Д.Динић