2018-03-16T14:06:41+01:00 16. марта, 2018. 14:00 |

СПОРТСКИ ЦЕНТАР ПОЖАРЕВАЦ: Меморијални турнир СВИ ЗА 16

 

Пожаревац је традиционално један од градова учесника Меморијалног турнира „Играјмо за 16“ који се скоро две деценије одржава у Србији. Подсећамо, турнир се игра у спомен на трагично настрадале раднике РТС-а током НАТО бомбардовања зграде у Абердаревој улици 23. априла 1999. године.

Више од 180 екипа ове године учествује у пет спортова, а највише их је у малом фудбалу. Уз Београд и Пожаревац, учешће су поново узели градови Ниш, Крагујевац, Јагодина, Суботица, Зрењанин, Ужице и Бор. Поред малог фудбала, ове године ће се одржати такмичење и у стоном тенису, куглању, баскету „три на три“ и први пут у ПЕС-у, компјутерској игри виртуелног фудбала.

Пожаревачки турнир ће се одигравати у два дана, у суботу 17. марта и, недељу дана касније, 24. марта. За пласман у финале бориће се осам екипа и то: „Новинари“, „Градска управа Пожаревац“, „Кафе АС“, ЈКП „Комуналне службе” Пожаревац, „Електроморава”, „Соле и другари”, „Олимпик” и „Ватрогасно-спасилачка служба” Пожаревац.

Жребом, који је организован у КСЦ Пожаревац, одлучено је да у првом сусрету од 12 сати снаге одмере екипе „Олимпик” и ЈКП „Комуналне службе” Пожаревац. Сат времена касније за полуфинале бориће се шампион овог турнира из 2016., екипа „Електроморава” и „Ватрогасно-спасилачка служба” Пожаревац. Од 14 сати састају се „Соле и другари” и Градска управа Пожаревац, да би од 15 часова снаге одмерили „Кафе АС“ и „Новинари“.

Суперфинале у малом фудбалу биће одржано 15. априла у УСЦ „Вождовац“ на Бањици, уз директан пренос на РТС-у.