На велику радост младих Пожаревљана који су на зимском распусту, ових дана увелико ради клизалиште. Иако је старт био предвиђен нешто раније, чекало се на формирање ледене плоче чему није  ишла на руку дневна температура, али је у међувремену и то решено, тако да малишани уживају на  клизаљкама чије је изнајмљивање првог дана било бесплатно. За изнајмљивање клизаљки потребно је понети ђачку књижицу или, уколико је реч о пунолетним особама, личну карту.

Цена изнајмљивања је 100 динара док за улазницу на лед треба издвојити 150 динара. Клиза се у размацима од по сат и по. Почетак сваког блока је парним сатима почев од 10 сати пре подне док ће последњи термин бити 20 часова. Уколико буде интересовања увешће се и ноћно клизање од 22 сата.

Ненад Митић, директор Спортског центра истакао је да је одбијен захтев упућен Градском већу да се одобри куповина клизалишта, јер се оно већ пар година изнајмљује. Ове године цена изнајмљивања клизалишта је 490 хиљада динара, а ледена плоча постојана је до температуре ваздуха од око 13 степени. Власници клизалишта зарађиваће од изнајмљивања клизаљки док ће Спортски центар приходовати од продаје улазница. Митић је додао да се нада да ће у наредном периоду клизалиште бити купљено како би могло да се улаже у њега.

Share.

Comments are closed.

Skip to content