Спортско рекреативна асоцијација из Пожаревца се у суботу, 5. јуна, пркиључила глобалној акцији у организацији под називом  „Европска миља“. Миљу организује Интернационална спортске и културна Асоцијација (ISCA) на међународном и Асоцијација Спорт за све Србије, на националном нивоу.

Циљ акције је популаризација активног живота, манифестованог кроз кретње свих облика,  међу грађанством свих узраста, у циљу одржавања телесног и менталног здравља.Истраживања Светске Здравствене Организације су показала да се кретња људи током пандемије Ковид – 19 вируса смањила за чак  50 посто.

Имајући у виду да је општи технолошки и технички развој у последњих 20 година апсолутно променио начин рада, забављања и дружења људи, што је довело до драстичног смањења кретњи свих облика, овакав податак је више него забрињавајући.

Управо из тог разлога пожаревачка Асоцијација здравља, спорта и доброг расположења је организовала шетњу од Чачалице до Мининих вода.  Пожаревачка „Европска миља“ је по изузетно сунчаном и лепом времену окупила преко 100 Пожаревљаа свих узраста, породица и  најстаријих суграђана  који су својим подмлатком шетали, дружили се и уживали у природи.

Пре почетка пешачења, председник Асоцијације Бане Дмитровић је све присутне упознао са карактером, суштином и значајем акције, док је на паузи код Мининх вода одржао кратко предавање на тему значаја очувања животне средине и присутним спортско рекреатвиним активистима дао основне препоруке о облицима и начинима здраве избалансиране исхране базиране на намирницима природних, технолошки необрађених извора.

 

Share.

Comments are closed.

Skip to content